Hieronder volgt een overzicht van de werkwijze die ik hanteer. Zo weten jullie perfect hoe alles in zijn werk gaat.

Beschikbaarheid trouwdatum

Wanneer jullie interesse hebben om met mij samen te werken als huwelijksfotograaf, dan kunnen jullie via email informeren of jullie datum nog beschikbaar is. Indien dat zo is stel ik voor om op korte termijn een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Dan geef ik jullie meer uitleg over hoe ik als fotograaf te werk ga, toon ik een voorbeeldalbum, kunnen we jullie dagplanning eens doornemen en beantwoord ik al jullie vragen. Hiervoor spreek ik graag met jullie af op een rustige locatie bij mij in de buurt of via skype als dat voor jullie makkelijker is.

Opdrachtbevestiging

Zien jullie een samenwerking met mij helemaal zitten? Super! Het beste is om mij dat zo snel als mogelijk te laten weten zodat ik jullie trouwdatum kan vastleggen voor jullie. Hiervoor werk ik met een overeenkomst waarin alle afspraken netjes beschreven staan (zoals hoe laat ik ’s morgens toekom en wanneer ik ’s avonds weer vertrek). Daarnaast vraag ik ook een voorschot van 500 EUR. Pas van zodra de overeenkomst getekend is door beide partijen en het voorschot gestort is op mijn rekening, staat vast dat ik jullie huwelijksfotograaf zal zijn.

Dagplanning + lijstje groepsfoto’s

Drie weken voor het plaatsvinden van jullie huwelijk neem ik terug contact met jullie op (via email) om de definitieve dagplanning door te nemen. Met behulp van een excel-bestandje vraag ik om de uren + locatiegegevens in te vullen zodat ik perfect weet waar ik allemaal moet zijn. Voor de familie -en groepsfoto’s is het slim om op voorhand een lijstje te maken waarin de combinaties staan die we allemaal zullen fotograferen. Dat werkt snel, efficiënt en zo vergeten we geen enkele foto.

De dag zelf…

Op het afgesproken uur kan je mij casual maar netjes gekleed verwachten. Ik leg het verhaal van jullie dag vast door een mix van locatiefoto’s, detailfoto’s, candids, en geposeerde foto’s te maken. Op die manier hebben we maximale variatie en in een album werkt dat perfect. Voor de fotosessie is het handig als we ongeveer 90 tot 120 minuten tijd hebben (dat is exclusief de reistijd naar de locatie). Dat lijkt lang maar die tijd is zo voorbij en op deze manier kan ik jullie de beste foto’s garanderen! Voor de familie -en groepsfoto’s moet je ongeveer 30 minuten rekenen (afhankelijk van het aantal combinaties). Verder is het handig als iemand mij kan helpen om de juiste personen snel bij elkaar te zoeken.

Maaltijden op de trouwdag

Het is een slim idee om op jullie trouwdag ’s middags een kleine lunchpauze te houden. Zo heb je even tijd voor jezelf en bruis je weer van energie! Hetzelfde is van toepassing voor mij: ik ben ook maar een mens en kan het best presteren wanneer mijn lichaam zich goed voelt. Ik zou het dan ook fantastisch vinden als ik ’s middags eventjes 15 minuten tijd heb om iets te eten. Jullie hoeven voor mij niets te voorzien, ik heb mijn eigen lunchpakket mee.

Op het avondfeest zelf zou ik het leuk vinden als er wel eten voor mij wordt voorzien. Een hoofdgerecht is perfect! Meestal zit ik hiervoor aan een tafeltje apart (dicht in de buurt van de zaal waar alles plaatsvindt) en krijg ik mijn bord gelijktijdig met dat van de eretafel. Dat is fantastisch omdat ik zo op tijd klaar ben wanneer de speeches beginnen en mis ik niets van jullie feest. Toch nog even opmerken dat sommige zalen hier wel eens moeilijk over kunnen doen en de fotograaf als laatste bedienen. Dit is echt geen goed idee… overleg dus van te voren even met jullie feestzaal hoe jullie het graag zouden zien.

Teaser + factuur

Binnen 7 dagen na jullie huwelijk ontvangen jullie een voorsmaakje van de foto’s. Ideaal om jullie (en jullie gasten) enthousiast te maken voor de rest van de reportage. Gelijktijdig wordt via email de factuur gestuurd voor het resterend saldo.

Online gallery

Binnen 3 weken na jullie huwelijk (en ontvangst van het resterend saldo), ontvangen jullie een link naar een modern vormgegeven online-gallery. Daar kunnen jullie alle foto’s van de huwelijksreportage bekijken, downloaden (in hoge-resolutie) en delen met jullie vrienden en familie.

Album

Indien jullie gekozen hebben om een album te laten maken, ontvangen jullie gelijktijdig met de online-gallery een PDF met een eerste ontwerp. Hierin schets ik het verhaal van jullie dag chronologisch per onderdeel met mijn favoriete foto’s. De foto’s en pagina’s zijn voorzien van een nummer waardoor jullie mij snel en makkelijk kunnen laten weten welke foto’s en pagina’s jullie graag zouden willen veranderen of toevoegen. Wanneer het ontwerp helemaal is zoals jullie willen, stuur ik jullie per email de factuur. Van zodra ik de betaling ontvangen heb, plaats ik de bestelling bij mijn leverancier en zijn jullie binnen ongeveer 3 weken eigenaar van een heel erg mooi trouwalbum.

Publicatie op mijn website

Tot slot zou ik graag enkele foto’s uit de reportage tonen op mijn website. Zo kan ik aan potentiële koppels die gaan trouwen laten zien wat ik zoal gedaan heb en hoe mijn werk als huwelijksfotograaf steeds beter wordt. De kans is groot dat jullie daardoor ook bij mij terecht zijn gekomen.

Interesse in een samenwerking?

Neem contact op